Mi történik a pszichodráma foglalkozásokon?

 

Nyitó kör

A nyitó körben a résztvevők elmondhatják legfontosabb élettörténéseiket, érzéseiket, azokat a gondolatokat, amik őket aktuálisan a leginkább foglalkoztatják.

Bemelegítő játék

Általában egy rövid helyzetgyakorlat, mely segít elengedni a hétköznapi világot, és átvezet a csoport hangulatába.

Játék

A nyitó körben elhangzottakra reflektálva vagy a csoport tagjait éppen a leginkább foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatban a kamaszok történetet alkotnak, mesét szőnek, majd azt el is játsszák. A játékba való belehelyezkedést szimbolikus jelmezek is segítik. A játék során úgy nevezett pozíciócserével több szerepet is kipróbálhatnak, megtapasztalva ezzel a különböző nézőpontokat.


Visszajelzések

A sharing (élménymegosztás) során a csoporttagok felelevenítik a játék során megtapasztalt élményeiket, elmondják legfőbb érzéseiket, gondolataikat. A játék során bármilyen szereplővel, résztvevővel, tárggyal, gondolattal azonosulhatunk egy pillanatra, és az ezzel kapcsolatos élményünket is megoszthatjuk a többiekkel (identifikáció, szerepazonosulás). 

Zárókör

Mindenki elmondja röviden, milyen élményekkel távozik.

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Kapcsolat

Telefon: +36 30 274 9212
E-mail: andi3560@gmail.com
             a.almasi@t-online.hu

KAPCSOLATFELVÉTEL

Magamról...

Hiszem, hogy amikor egy probléma kapcsán elkezdesz keresni, már jó úton jársz ahhoz, hogy aktívan felelősséget vállalj életedért. Ebben a folyamatban szeretnék a segítségedre lenni.