A módszerről

Mint ahogy a kamasz maga is egy köztes lét, a gyermek és a felnőtt közötti állapotban van, a számukra szervezett pszichodráma csoportok is magukon viselik ezt a kettősséget, és tartalmazzák mind a gyermek, mind a felnőtt csoportok bizonyos jegyeit.

A foglalkozások célja, hogy a résztvevők, a 14-18 éves fiatalok mindennapi konfliktusaikat, indulataikat hatékonyabban tudják kezelni, önbizalmuk erősödjön, szorongásaikat megjeleníthessék, feldolgozhassák. Önmaguk jobb megismerésével és elfogadásával képesek legyenek kapcsolatokat építeni, feladataikat jobban teljesíteni. A találkozások során ezért a kamaszokat érintő témákról beszélgetünk, történeteket, helyzeteket alkotunk, és ezeket közösen eljátsszuk. A közös játék feszültségoldó, különböző szerepeket lehet kipróbálni, és el lehet lesni a többiek megoldási módjait. 
A csoport egy olyan közeg, ahol átélhetik saját értékeiket, értékességüket, megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül. Különösen sokat segíthet ez azoknak, akik mindennapjaikban nem annyira sikeresek, nehéz nekik barátokat találni vagy megfelelni az iskolai, családi elvárásoknak.

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Kapcsolat

Telefon: +36 30 274 9212
E-mail: andi3560@gmail.com
             a.almasi@t-online.hu

KAPCSOLATFELVÉTEL

Magamról...

Hiszem, hogy amikor egy probléma kapcsán elkezdesz keresni, már jó úton jársz ahhoz, hogy aktívan felelősséget vállalj életedért. Ebben a folyamatban szeretnék a segítségedre lenni.