Coaching és pályaválasztási tanácsadás

 

Coaching

 

A módszerről

„A belső harcos mindannyiunk jobbik fele, lelkünk sértetlen része: mindig tudja a jó irányt, ismeri az igazi értékeket, figyelmeztet, ha meghátrálunk vagy megbicsaklik a térdünk, elakad a szavunk. A belső harcos mindannyiunk igaz része, valódi nevünk őrzője. Akkor is velünk van, amikor már régen eltemettük magunkban a reményeinket, amikor álnéven élünk, és pénzért vagy hatalomért feladtuk valódi önmagunkat. A belső harcos bármikor képes megújulni és átalakítani az életünket. Éberen őrzi álmainkat, remélve, hogy egyszer valóra váltjuk őket.” (Sárvári György)

A coaching annak az intenzív emberi találkozásnak a folyamata, ahol két ember szövetséget köt arra, hogy együtt haladnak a tanulás egy speciális ösvényén. Problémákat oldanak meg, döntéseket készítenek elő, és rendíthetetlenül szembenéznek azokkal az árnyakkal, amelyek mindeközben megjelennek.

A coach feladata, hogy felébressze a coachee-ban (tanácsot kérő) a belső harcost, és megerősítse abban a hitében és elhatározásában, hogy változtatni tud és azért felelősséget is vállal. A coach olyan szakember, aki rendelkezik a támogatás és az irányítás, a megértés és a tanítás, a megerősítés és a szembesítés eszközeivel. Úgy segít, hogy a legtöbbet kihozza klienséből.

A coach nem tréner, mert mondanivalója, tevékenysége személyre szabott. Nem általánosságokban gondolkodik, hanem a coachee konkrét kérdésére keresi a választ. A coaching folyamat során azonban soha nem ad kész megoldásokat, hanem változatos eszköztárával, kérdéseivel, feladataival az alternatívákat feltárásában és a coachee-nak leginkább megfelelő döntés meghozatalában segít. Nem a múltat térképezi fel, hanem jövőorientált, megoldás centrikus.

Kinek ajánlott a Life Coaching?

 • ha egyszerűen szeretnél fejlődni, több önismeretre szert tenni;
 • ha életvezetési problémáid vannak;
 • ha nem tudod jól beosztani az idődet, pénzedet, energiádat;
 • ha bizonytalan vagy a munkáddal, karriereddel kapcsolatban;
 • ha nincs elég önbizalmad, meg akarsz felelni másoknak, esetleg túl maximalista vagy;
 • ha pályaválasztás előtt állsz;
 • ha egy új élethelyzetet (nyugdíjazás, munkanélküliség, stb.) nem tudsz feldolgozni.


Hogyan zajlik a coaching folyamat?

Az első találkozás alkalmával megbeszéljük azokat a kereteket, amik mentén a coaching folyamatban együtt dolgozunk. Itt kerül sor a probléma feltárására és a célmeghatározásra is. Éppen ezért fontos, hogy először önmagadban tudatosítsd, hogy mit szeretnél elérni, milyen változást szeretnél az életedben.

A coaching egy folyamat, hossza a Te döntésedtől, célodtól függően változhat. Általában hetenkénti/kéthetenkénti találkozást javasolunk, egy foglalkozás időtartama 60 perc. Ezeken az alkalmakon a coach csak rád figyel, kérdez, változatos eszköztárat alkalmaz. Minden alkalommal kapsz házi feladatot is.

A coaching folyamatban tehát Neked is dolgoznod kell. Tudatosítanod kell érzéseidet, megfigyelni reakcióidat, feldolgoznod a kapott információt. A végső változást Te fogod irányítani, a döntéseket Te fogod meghozni. Én azonban teljes figyelmemmel ott állok melletted, és támogatlak ebben a folyamatban.

Jelentkezés

Jelentkezés és időpont egyeztetés e-mailben vagy telefonon.

A coaching ára

8000 Ft / alkalom

 

 

 

Nyelvi coaching

 

A módszerről

Nyelvtanári pályafutásom alatt sokszor tapasztaltam, hogy bár a nyelvet tanuló diák vagy felnőtt már régóta próbálja elsajátítani a nyelvet, próbálkozásai, erőfeszítései kudarcba fulladnak. Ezek nem mindig a szorgalom hiányából fakadnak. A nyelvtanulók egy részénél a kitartás ellenére fellép egy nyelvi gátlás, ami miatt nem tudnak megszólalni, nem mernek kommunikálni. Mások - az örökös újrakezdők - nem találják azt a módszert, amely személyiségükhöz illik, ezért egy idő után motiváltságuk elveszik.

A nyelvi coaching azoknak a fiatal felnőtteknek, üzletembereknek segít, akik már rendelkeznek bizonyos nyelvtudással, és azt valamilyen konkrét cél elérésében szeretnék kamatoztatni. Tipikus esete ennek a nyelvvizsga, állásinterjú, konferencián való előadás, prezentáció megtartása, üzleti út, stb.

A nyelvi coach tehát nem egyszerűen nyelvtanár. Támogatja ügyfelét egyéni nyelvi céljai pontos meghatározásában, a szükséges nyelvismeret megszerzésében, a nyelvtanulási folyamatok tudatosításában és a személyre szabott akcióterv kidolgozásában. Mindezt – a nyelvtanulást érintő önismereti munkán keresztül - az ügyfél egyéni erőforrásaira támaszkodva teszi, biztosítva ezzel az önbizalom növekedését és a gátlások leküzdését. Mindemellett ott van biztos nyelvtudása, nyelvi szakértő is egyben, aki coaching jellegű visszajelzésekkel él.

Nyelvi coaching szemléletű tanításom sikerességét bizonyítja, hogy 27 fős gimnáziumi osztályomból valamennyi tanuló megszerezte a középfokú (B2) nyelvvizsgát, 14-en pedig a (C1) felsőfokú vizsgát is sikeresen teljesítették.


Kinek ajánlott?

Aki szeretné

 • képességei legjobbját nyújtani és készségeit hatékonyan és tudatosan fejleszteni
 • magabiztosabban megnyilvánulni valós idegen nyelvi helyzetekben
 • céltudatosan az erősségeire építeni
 • a számára leghatékonyabb tanulási módokat alkalmazni
 • személyre szabott működőképes akcióterv szerint haladni
 • a fejlődés iránti felelősségét vállalniJelentkezés:

Jelentkezés emailben vagy telefonon.

A foglalkozások időtartama 60 perc. A találkozások gyakoriságát és számát az ügyfél céljai és igényei szerint alakítjuk ki.

 

Ár:

1 alkalom: 5000 Ft

5 alkalom: 22500 Ft

10 alkalom: 40000 Ft

 

Pályaválasztási tanácsadás

 Egyéni bejelentkezés alapján.

A foglalkozás időtartama: 60 perc

Ára: 8000 Ft

 

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

Kapcsolat

Telefon: +36 30 274 9212
E-mail: andi3560@gmail.com
             a.almasi@t-online.hu

KAPCSOLATFELVÉTEL

Magamról...

Hiszem, hogy amikor egy probléma kapcsán elkezdesz keresni, már jó úton jársz ahhoz, hogy aktívan felelősséget vállalj életedért. Ebben a folyamatban szeretnék a segítségedre lenni.